dilluns, 3 de maig de 2010

Exposició de Sesé
El diumenge 9 de maig a les 12 del matí inauguració de l'exposició d'il·lustracions al Marquet de les Roques.
L'Arnal Ballester ha fet aquest text de presentació.

Sesé és il·lustrador. Sesé és músic. Sesé és fotògraf. Sesé és pedagog. Però és més exacte dir que Sesé és Sesé, que no és qualsevol cosa. La primera vegada que vaig veure dibuixos seus, i d’això ja en fa una pila d’anys, vaig pensar en algú capaç de concentrar la màxima tensió en un minúscul punt de la superfície del paper. Com un forat negre, que conté l’energia d’un petit univers en un segment molt petit de l’Univers.

Si algú l’ha vist tocar, s’adona que en l’espai que ocupa la seva cadira – i de la qual a penes s’alça - s’hi produeix més moviment que en tot l’escenari sencer, i se n’irradia més passió que des de tot l’estol de músics magnífics que l’acompanya. Doncs il·lustrant i dibuixant és igual.

Sesé crea un espai limitat per una construcció mil·limètrica; per una composició d’ordre impecable; per un color tan compensat que una petita variació tonal produïria una catàstrofe cromàtica. Tot plegat, ho ensambla amb la ferma voluntat de que cada traç expliqui quelcom.

En definitiva, crea un espai reduït però que en realitat és un camuflatge de l’exhuberància, del plaer de viure, de la ironia, de la ingenuitat… i a voltes de la por. Pareu compte, perquè un pot gaudir de l’orfebreria gràfica de Sesé, però ha d’estar preparat per què Sesé li salti a la gola en qualsevol moment.


Arnal Ballester

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada