dijous, 29 de setembre de 2011

Nou Disc. Túrnez & Sesé. Vestigis. Canten Sergi Jover
Vam conèixer Sergi Jover a l’Ateneu Barcelonès; ens va contractar per fer el concert d’aniversari d’Els fruits saborosos de Carner. D’això fa ja uns cinc anys; nosaltres acabàvem d’enregistrar el nostre tercer disc, Sol blanc, i ja pensàvem en el nostre proper treball... No sabem com ens vam seduir mútuament, però el cert és que al cap d’uns dies li proposàvem de fer una integral de la seva obra, i ell, també en pocs dies, ens va portar una bossa amb els seus llibres, plena de material inèdit: diferents versions d’alguns poemes, poemes no acabats i material per acabar i refer. Així va començar una nova manera de treballar per a nosaltres, un contacte intens amb el poeta, una elaboració musical simultaniejada amb l’escriptura del vers. Quan naixia una cançó, ell era el primer a escoltar-la i suggeria, indicava i ens oferia pistes del que era amagat en els versos; ens ajudava a realitzar, més afinadament, aquest misteriós maridatge entre el so i la paraula.
D’en Sergi també podríem dir que és músic. N’ha escoltat molta, de música, i molta cançó. És una d’aquelles persones que s’emociona amb l’art i la vida. Jover és un poeta de l’experiència, i de les petiteses dels humans fa esmolades reflexions. Ens ha ensenyat moltes coses i ens ha ofert la seva amistat, immensament generosa.
Les cançons de Vestigis van quedar en un calaix durant massa temps. Abans va sortir el nostre disc Romanços i estampes del 21, motivat pel primer premi que ens va atorgar la fira Mediterrània de Manresa.
En Sergi ens deia que el disc Vestigis no l’acabaríem ni apareixeria mai. No sabem si ho va dir com a profecia o com a maledicció, però es va equivocar tant en una cosa com en l’altra. Sergi, aquí tens el teu disc!
Per a l’enregistrament de Vestigis han vingut i retornat bons amics que han format part de T&S en diferents etapes. Jesús Vidal, que va ser dels primers amb en Sesé i en Túrnez, ha tocat la bandúrria i ha arranjat “Nina” amb la seva fina sensibilitat. En Josep Mª Ribelles, que era del grup en l’època de Romanços i estampes del XXI, ha tocat l’arpa celta, sempre evocadora, en “Simultanis”, i la Meritxell Puig, membre del quartet Quadrifonia, que va col·laborar en el nostre disc L’arbre de l’esperança, ha arranjat “Balada de l’aiguat” i ens hi ha deixat el seu piano minimalista i exuberant alhora. En Lluís Molas, que toca les percussions des de fa temps amb nosaltres, s’ha incorporat com a membre estable del grup.
Hem enregistrat el disc a l’estudi de Jordi Batiste, artista estimat i admirat des de fa tants anys. Ens ha fet el bonic regal de la seva veu a “Sentinella”. Li agraïm de tot cor la seva creativitat, paciència, bonhomia i ajut en la producció del disc.
Per primer cop, la producció artística també ha anat a càrrec de dos membres del grup, la Laia Rius i en Jordi Ruiz, companys de viatge des dels inicis del projecte. En Xavi Túrnez, ara, s’ha estrenat com a guitarrista.
Us oferim aquest darrer treball. Ara només queda, si voleu, que feu vostres les cançons..

Túrnez & Sesé.

3 comentaris:

  1. Moltíssimes felicitats!!! espero amb candeletes poder escoltar aquest treball!

    ResponElimina
  2. Ara que ja l'he sentit me trec lo barret i us en faig reverència, M'agraden les coses bones i si les cuinen els amics encara en disfruto més .Felicitats per tot el que aporteu a la poesia i al notre nostrat ofici de trobaires .Sou els més bons brodadors de musica i paraules que hi ha en aquest pais. Signo i Rubrico
    Miquel Angel Tena-Rúbies

    ResponElimina